Wanneer plaats je een aardlekautomaat?

Geplaatst door Henk Storm op

Een aardlekautomaat kan een handig hulpmiddel zijn bij het uitbreiden van een groepenkast. Wanneer je bijvoorbeeld maar met een enkele groep uitbreiding nodig hebt, kan een aardlekautomaat de perfecte oplossing zijn.

Maar wat is een aardlekautomaat precies? Een aardlekautomaat is een combinatie van een installatieautomaat en een aardlekschakelaar. De installatieautomaat zorgt ervoor dat de stroom uitvalt bij overbelasting of kortsluiting en de aardlekschakelaar beschermt tegen elektrische schokken.

Achter een normale aardlekschakelaar mogen maximaal 4 installatieautomaten geplaatst worden. Als er echter een 5e groep bij komt, moet er nog een extra aardlekschakelaar geplaatst worden. Dit kan echter duurder zijn dan het plaatsen van een enkele aardlekautomaat.

Een aardlekautomaat is dus een slimme oplossing voor kleine uitbreidingen van een groepenkast. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het juiste type aardlekautomaat wordt gebruikt en dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, is het raadzaam om advies te vragen aan een gekwalificeerde elektricien.

Kortom, een aardlekautomaat kan een handige en kostenbesparende oplossing zijn bij het uitbreiden van een groepenkast. Het biedt de bescherming tegen elektrische schokken van een aardlekschakelaar en de bescherming tegen overbelasting en kortsluiting van een installatieautomaat, allemaal in één apparaat.

 

Bekijk ons ruime assortiment aardlekautomaten via de bijgevoegde links : 

- 1 fase aardlekautomaat 

- 3 fase aardlekautomaat 


Deel dit bericht← Ouder bericht