Monteren

Geplaatst door Nicola Ormerod op

Een nieuwe groepenkast is eens in de zoveel tijd noodzakelijk. Het vervangen hiervan moet door een specialist gedaan worden. Elektriciteit is niet iets waar je mee kunt spelen en de specialist weet precies hoe hij dit moet aanpakken wat betreft de verschillende groepen en de soort groepenkast die nodig is. De kosten hiervoor hangen af van een aantal factoren, zoals het soort groepenkast en eventuele extra’s waar je voor kunt kiezen. Hier kun je lezen wat die kosten zijn, hoe deze factoren hier invloed op hebben.

Het soort groepenkast

Het eerste wat opvalt is het verschil in prijs tussen een 1-fase groepenkast en een 3-fase groepenkast. U heeft hier geen keuze tussen, dit is bepaald toen de woning is gebouwd. De manier waarop U kunt herkennen, welke groepenkast u heeft,  is door naar de kWh meter te kijken. Staat hier 220 – 230V op, dan heeft U een 1-fase groepenkast . Ziet U  380 – 400V staan, dan is het een 3-fase groepenkast . Een andere manier waarop U dit kunt vaststellen, is door te kijken hoeveel draden onderuit de groepenkast komen. Zijn dit er 4, dan is het een 3-fase groepenkast en zijn het er 2, dan is het een 1-fase groepenkast .

Het aantal groepen

In tegenstelling tot voorheen worden apparaten, die veel stroom verbruiken nu op een aparte groep aangesloten. Hierdoor ontstaat er minder kans op overbelasting.  Als er een storing ontstaat, weet u dan direct aan welke apparaat het ligt.  Apparaten die hieronder vallen,  zijn bijvoorbeeld de wasmachine, droger, elektrische kookplaat, vaatwasser, quooker of de oven. Een gemiddeld huishouden komt dan uit op 8 groepen.

Arbeid

We gaan er van uit dat de bedrading al op de juist plek is. Wanneer er extra bedrading moet worden aangelegd, omdat de huidige bedrading te kort is, zal de prijs voor de arbeid hoger liggen en zullen wij materiaalkosten rekenen. De gemiddelde prijs voor het installeren van een groepenkast ligt rond de drie uur = € 400,-

Binnen een straal van 30 km rond Almere, zullen wij geen extra kilometerkosten rekenen. Daarbuiten zijn wij genoodzaakt € 0,59 ct per kilometer te rekenen.

Kookgroep

Het trekken van de kookgroep via een bestaande buis of kruipruimte en het aanpassen van de groepenkast voor slechts € 350,00.

Stuur eerst een foto van de huidige groepenkast ter beoordeling waarna de prijs bevestigd wordt.

Neem nu contact op voor montage!

Wilt u een groepenkast of kookgroep laten monteren? Stuur ons dan een bericht via de contactpagina, inclusief een foto van de huidige groepenkast .

CONTACT OPNEMEN


Deel dit berichtNieuwer bericht →