Wanneer heb ik een 3 fase aansluiting nodig?

Geplaatst door Kristian Storm op

In Nederland moet je een 3-fase aansluiting aanvragen als je een hoog stroomverbruik hebt in je woning of bedrijfspand en dit niet goed kan worden opgevangen door een 1-fase aansluiting. Een 3-fase aansluiting kan meer elektriciteit leveren dan een 1-fase aansluiting, waardoor het mogelijk is om zwaardere apparatuur aan te sluiten en meer stroomverbruik mogelijk te maken.

Er zijn verschillende situaties waarin een 3-fase aansluiting nodig kan zijn:

  1. Bedrijfspanden: Bedrijfspanden hebben vaak een hoger stroomverbruik dan woningen. Het is daarom vaak nodig om een 3-fase aansluiting te hebben om aan de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf te kunnen voldoen.

  2. Grote huishoudens: Als je in een groot huis woont met veel elektrische apparaten en een hoog stroomverbruik, kan een 3-fase aansluiting nodig zijn. Dit geldt vooral als je bijvoorbeeld een sauna, zwembad of andere zware apparatuur hebt.

  3. Elektrische auto's: Als je een elektrische auto hebt of van plan bent er een te kopen, kan een 3-fase aansluiting nodig zijn om deze snel te kunnen opladen.

  4. Zonnepanelen: Als je zonnepanelen hebt of van plan bent deze te installeren, kan een 3-fase aansluiting nodig zijn om de opgewekte stroom terug te kunnen leveren aan het net.

Het is belangrijk om advies in te winnen bij een erkende installateur om te bepalen of een 3-fase aansluiting nodig is en om deze op de juiste manier te laten installeren.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →