Wat is een 1 fase groepenkast

Geplaatst door Kristian Storm op

Een 1-fase groepenkast is een type groepenkast dat wordt gebruikt in woningen en kleine bedrijfsgebouwen om de stroomtoevoer te regelen en te verdelen. In Nederland wordt voornamelijk gebruik gemaakt van 1-fase stroomvoorziening, waarbij de elektriciteit in huis via één fase binnenkomt. De 1-fase groepenkast is daarom geschikt voor de meeste huishoudelijke toepassingen.

De 1-fase groepenkast bestaat uit een behuizing met daarin meerdere elektrische componenten, zoals installatieautomaten, aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar. De installatieautomaten zijn bedoeld om individuele stroomcircuits in huis te beschermen tegen overbelasting en kortsluiting. De aardlekschakelaar is een belangrijke veiligheidsvoorziening die ervoor zorgt dat de stroomtoevoer direct wordt onderbroken als er een aardlekstroom optreedt, bijvoorbeeld als gevolg van een defect apparaat of een beschadigde kabel.

Een 1-fase groepenkast kan meestal worden uitgebreid met extra installatieautomaten als er meer stroomcircuits nodig zijn in huis, bijvoorbeeld bij het plaatsen van nieuwe apparatuur of bij een verbouwing. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de totale belasting van de groepenkast niet hoger is dan het maximale vermogen dat kan worden geleverd via de 1-fase stroomvoorziening.

 

Bekijk ons volledige aanbod van 1 fase groepenkasten via deze link :https://e-techgroepenkasten.nl/collections/groepenkast-1-fase


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →